Prăjitura Krem à la krem este o delicioasă prăjitură cu blat, cremă fină de vanilie și mascarpone și un strat generos de ciocolată.
Această prăjitură este un adevărat deliciu pentru iubitorii deserturilor rafinate și este perfectă pentru a fi savurată alături de cei dragi în momentele speciale sau ca desert deosebit la orice ocazie.
Prăjitura Krem à la krem va impresiona cu siguranță prin gustul rafinat și aspectul său elegant.
CITEȘTE ȘI: Alege ingrediente proaspete și de calitate pentru a prepara prăjitura Tosca – Exquis
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru glazură:
CITEȘTE ȘI: Secretul prin care puteți verifica dacă o prăjitură este coaptă în interior – Exquis
Mod de preparare:
Se începe cu prepararea blatului. Se separă albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol, se adaugă făina cernută și praful de cacao și se amestecă.
Într-un alt bol, se adaugă albușurile cu zahărul și zahărul vanilinat și se mixează până se obține o spumă tare și zahărul se topește.
Apoi se adaugă gălbenușurile și uleiul și se încorporează ușor cu ajutorul unei spatule, astfel încât să nu se lase spuma de albușuri.
Se adaugă treptat și amestecul de făină și cacao și se încorporează până se omogenizează.
Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, timp de 25-30 de minute.
Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit.
După ce s-a pregătit blatul, se trece la pregătirea cremei.
Se pune un bol la bain-marie. Se adaugă gălbenușurile, zahărul vanilat și zahărul.
Se amestecă până se deschid la culoare. Se iau de pe foc și se mixează timp de 10 minute.
Peste mixul de gălbenușuri se adaugă mascarponele care este rece și se mixează din nou. Se adaugă frișca bătută și se amestecă ușor cu o spatulă.
Crema prăjiturii krem a la krem se dă la frigider până se montează prăjitura.
Următorul pas este pregătirea glazurii. Se topește ciocolata la bain marie. Se adaugă frișca lichidă și se amestecă până se omogenizează.
Se ia de pe foc și se adaugă și untul. Se amestecă din nou și deja e gata și glazura.
Ultimul pas este montarea prăjiturii. Crema răcită se întinde uniform pe toată suprafața blatului, răcit și el.
Se toarnă și glazura de ciocolată, se întinde și ea pe toată suprafața și se dă din nou la frigider.
Peste câteva ore se scoate, se taie și se servește.